Chicken and Turkey (or Beef Ramen) / Ramen de pollo y pavo o carne

 



Chicken and Turkey (or Beef) Ramen


Ingredients:

1 green pepper, cut julienne style

1 red pepper, cut julienne style

1 red onoin, cut julienne style

1 carrot, cut julienne style

Olive oil

500 grams of ground chicken and turkey

2-3 tbl of oyster sauce

3 tbl of soy sauce

1tbl sweet soy sauce

Salt and pepper to taste

Wok

Ramen noodles (2-3 blocks)

Chicken or Beef Broth to cook noodles


To make:

1. Cut the onion, carrot, red and green pepper in julienne style. In the wok, heat the olive oil and sauté the onion for about 5 minutes. Add the carrot and sauté for another 5 minutes. Add the red and green pepper, and the garlic and sauté until peppers are cooked.   


2. Place the veggies in a separate dish (or move to one side in the wok) and using the same wok, cook the meat until it is cooked through. You might need to add some oil to prevent the meat from sticking. Once the meat is cooked, add the vegetables to the wok and then the sauces (oyster, soy and sweet soy sauce). Grate the ginger and add. Salt and pepper to taste.  


3. Cook the ramen noodles in chicken broth, but for 3-4 minutes only. Add the noodles and part of the broth to the wok and allow noodles to finishe cooking without heat.   


Ramen de pollo y pavo (o carne)


Ingredientes:

1 pimiento verde

1 pimiento rojo

1 cebolla morada

1 zanahoria

 2-3 cucharadas de aceite de oliva o de aceite de coco

500 gramos de pollo y pavo picado

2-3 cucharadas de salsa de ostras

3 cucharadas de salsa de soja

1 cucharada de salsa de soja dulce

½ cucharadita de jenibre rallado

sal y pimienta

Pasta de Ramen (2-3 bloques)

Caldo de pollo o de carne para cocinar la pasta

Wok


Preparación:

1. Cortamos cebolla, zanahoria, pimiento verde y rojo en juliana. En el wok, calentamos el aceite de coco (o de oliva) y sofrimos la cebolla 5 minutos, agregamos la zanahoria y sofrimos 5 minutos más. Añadimos el pimiento verde y rojo y el ajo y sofrimos hasta que estén los pimientos blanditos.


2. Apartamos la verdura en un plato (o en el mismo wok, dejándala a un lado) y en el mismo wok, sofrimos la carne hasta que esté hecha. Puede que sea necesario echar un poco más de aceite. Una vez hecha la carne, agregamos la verdura al wok y añadimos las salsas (ostras, soja y soja dulce).  Rallamos un poco de jenibre y lo añadimos.  Probamos si hace falta sal.


3. Cocinamos la pasta de ramen en caldo de pollo (o de carne), pero solo 3-4 minutos. Echamos los fideos y parte del caldo con la verdura y carne, tapamos el wok y dejamos que termine de cocinar sin fuego. 


 


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