Ingredients:
3 tbl of EVOO
500 gr beef cheeks
2 carrots, chopped
1 onion, chopped
½ Pedro Jimenez wine
1-2 cp water
1 tbsp cornstarch
Salt and pepper
To make:
To make:
Salt and pepper the beef cheeks on both sides. Then in a pressure cooker, brown beef cheeks in EVOO until they are sealed all around. Remove and set aside. In the same oil, sauté the onion until translucent. Add carrots and saute until tender. Add cornstarch and toast. Add wine and stir. Add water, and add beef cheeks. Place the pressure cooker top on and when it starts to beep, lower heat to a medium-low and let cook for about 20-minutes.
Let cooker cool, open and serve with potatoes, white rice, wild rice, cous-cous or quinoa.
Carilleras al Pedro Jimenez:
3 cucharadas de aceite de oliva virgen extra
500 gr carilleras
2 zanahorias cortadas
1 cebolla, picada
½ vaso de vino de Pedro Jimenez
1-2 vasos de agua
1 cucharada de maizenz
Sal y pimienta a gusto
Preparar:
En una olla express, sellamos las carrilleras en el aceite de oliva, previamente calentada. Sacamos las carrilleras y las guardamos de momento. Agrega la cebolla y la dejamos freir hasta que esté traslucida. Añadimos la zanahoria y la dejamos cocinar un ratito. Agregamos la maizena y la tostamos un par de minutos. Añadimos el vino y removemos. Agregamos las carrilleras, cerramos la olla y cuando empiece a pitar, la dejamos a fuego medio unos 20-30 minutos.
Quitamos la olla del fuego y la dejamos enfriar para poder abrirla.
Sirvimos las carrilleras con patatas, arroz blanco, arroz salvaje, cous-cous o quinoa.
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