This soup is easy to make and quite tasty. I have not made it in a long time, but I was given about 2 pounds of organic broccoli and what else could I do!!! The broccoli is from an organic vegetable cooperative called Ecosecha in Madrid. The quality and flavor stand out. It is a simple recipe, but it is healthy and tastes delicious.
Cream of Broccoli and Cheddar Soup
Ingredients:
2 ½ cups of fresh broccoli florets
1 onion
1 leek
4 oz of sharp cheddar cheese
2-3 tb of extra virgin olive oil (EVO)
2.5 cups of water
1 tsp of salt (or more to taste)
Freshly ground pepper to taste
Opcional: Some ½ cup of arugula lettuce
To make:
Chop the onion and leek. Heat the EVO and sautée the onion and leek. Add the broccoli florets and sautée until bright green.
Add the water and bring to a boil. Let cook for about 15-20 minutes, until broccoli is thoroughly cooked.
Add the cheddar cheese and mix well. Test for salt and pepper to taste.
Using a hand blender, blend until smooth. If you have a Thermomix or regular blender, blend until smooth.
Opcional: When blending, add ½ cup arrugula lettuce.
Crema de brócoli con queso cheddar
Esta crema está muy rica y muy fácil de hacer. En realidad, hace muuuucho que no la he hecho, pero me han regalado un kilo de brócoli y no me quedaba más remedio que aprovecharlo. Además, el brócoli vienevde uuna cooperativa de verduras ecólogicas llamada Ecosecha, y se nota la calidad y el buen sabor. Es una receta simple y rápida, pero alimenta y la crema sabe rica.
Ingredientes:
0,5 kilo de brócoli fresco
1 cebolla
1 puerro
150 gramos de queso cheddar
2-3 cucharadas de aceite
400 ml de agua
1 cucharadita de sal gordo
Opcional: 125 gramos de rúcula
Preparar:
Picamos la cebolla y el puerro. Calentamos el aceite en una olla y salteamos la cebolla y el brócoli troceado y rehogar unos 5 minutos, hasta que esté muy verde.
Agregamos el agua y cuando hierva, calculamos unos 15-20 minutos, o hasta que el brocolí está bien hecho.
Agregamos el queso cheddar y mezcla bien. Probamos si hace falta sal,
Batimos con una batidora de mano, o si tienes, en la termomix o batidora de vaso
Opcional: Al batirlo, agregamos la rúcula para darle un toque diferente….
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