I am a 5th grade teacher at a bilingual school. The last few weeks we have been working on international foods and restaurants in my 5th grade English class. Part of the unit discussed recipes. So, we also learned how to write recipes in English. As a fun end of unit project, my students had to write a recipe, make it, and bring it to class for a class tasting party. It was a lot of fun and they enjoyed sharing their cooking skills with classmates. One of my students brought this wonderful gluten-free corn bread. So, of course, I had to make it and include in my blog. It is easy, even though you do have to beat the butter and sugar for ten minutes. If you have a thermomix or kitchen aid, it helps.
Ingredients:
200gr corn flour
200gr butter, at room temperature
300gr powdered sugar
4 eggs
PREPARATION
1. Beat butter with sugar for 10 minutes
2. Separate yolks and whites and add the yolks one by one to the mixer
3. Add corn flour
4. Beat the eggs whites until stiff and then add to the rest of the batter
5. Place in a round ring mold and bake for 35 minutes at 350ºF (175ºC)degrees
6. Remove from oven, let cool, remove from mold and sprinkle with powdered sugar.
Soy profesora de primaria en un colegio bilingüe y este año doy 5º grado. Durante las últimas semanas, hemos aprenido sobre las diferentes comidas internacionales, estilos modernos de restaurantes ycómo escribir un recepta. Para terminar la unidad, mis alumnas han escrito una receta, han hecho el plato y lo han traido a clase para que probaramos todos. Fue muy divertido y las niñas se lo pasaron muy bien. Les ha gustado mucho poder compartir sus talentos culinarios. Una de mis alumnos trajo este bizcocho y me encantó, y claro lo quería incluir en mi blog. No lleva gluten, es fácil, quitando los 10 minutos que tienes que estar dando vueltas a la mantequilla, de ahí una termomix o mezclador tipo kitchen aid, viene de lujo.
Ingredientes:
200gr harina de maiz (amarillo)
200gr mantequilla a tiempo ambiente
300gr azúcar en polvo
4 huevos
PREPARATION
1. Mezclamos la mantequilla y el azúcar durante 10 minutos
2. Separamos la yema de la clara y incorporamos las yemas a la mantequilla, una por una.
3. Agregamos la harina de maíz.
4. Batimos las claras a punto de nieve y las incorporamos con ciudado a la masa de mantequilla.
5. Agregamos la masa al molde y horneamos durante 35 minutos a 175ºC.
6. Lo sacamos del horno, dejamos que se enfríe. Lo sacamos del molde y espolvereamos con azúcar glas.
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