Roasted Cherry Tomatoes with Feta Cheese and Spinach Pesto Drizzle

 




Roasted Cherry Tomatoes with Feta Cheese and Spinach Pesto Drizzle


Ingredients:

500 gr cherry tomatoes
250 gr feta cheese
5 garlic closes, pressed
2 tbls EVOO
Pasta of choice, rice noodles work well.
Salt to taste

Pesto:
100 gr fresh basil
100 gr pine nuts
50 ml EVOO
100 gr fresh spinach
5 sprigs of parsely
100 gr grated  parmesian cheese
50 gr cream cheese
salt and pepper to taste


To make:

1. In a oven-safe baking dish, place the cherry tomatoes. Add pressed garlic and olive oil and mix well. Add a pinch of salt. Place feta cheese in the middleand bake at 350ºF/170ºC for about 20  minutes, or until tomatoes are roasted and cheese slightly browned. 

2. To make the pesto, add all ingredients to a blender and mix well. 

3. For the noodles, boil water in a pot. Add salt. Turn off the heat and place rice noodles and allow to stand, until tender.  Add rice noodles to tomatoes.

4. Drizzle pesto sauce and enjoy. Add more pesto to the pasta for a creamier dish.


Tomatitos asados con queso feta y salsa de pesto con espinacas

Ingredientes:

500 gr tomatitos cherry
250 gr queso feta
5 dientes de ajo, prensados
2 cucharadas de aceite extra virgin
Pasta a libre elección, prueba con fideos de arroz.
sal a gusto

Pesto:
100 gr albahaca fresca
100 gr piñones
50 ml aceite extra virgin
100 gr espinacas frescas
5 ramos de perejil
100 gr queso parmesano en polvo
50 gr queso crema
sal y pimienta al gusto

Preparar:

1. En un molde apto para el horno, colocamos los tomatitos, el ajo y las cucharadas de aceite y mezclamos bien. Echamos una pizca de sal. Añadimos el queso feta, colocándolo en medio. Horneamos a 350ºF/170ºC durante unos 20 minutos, o  hasta que los tomatitoes están asaditos y el queso doradito. 

2. Para el pesto, batimos todo en una batorida hasta que tengamos una salsa consistente.  

3. Para los fideos de arroz, hervimos agua en una olla. Echamos sal. Apagamos el fuego y agregamos los fideos. Dejamos que se cocine sin fuego  unos 10 minutos. Añadimos los fideos a los tomatitos.

3. Esparcimos la salsa pesto encima. Añadimos mas si queremos un plato más cremoso.  

Comentarios