Hummus

 


hummus and avocado hummus


HUMMUS

Ingredients:

2 cps canned chickpeas, drained, reserve liquid (1 15 oz can)

1 garlic clove, minced

1 tb tahini (sesame paste)

1/2 of a lemon, freshly squeezed

3-4 tbsp liquid from chickpeas 

Olive oil, if gritty, add more or add more chickpea liquid as desired

3-4 tsp of sea salt to taste Fresh ground pepper to taste


Options: Choose one, use something different to vary the flavor every time.

8 dashes of Tabasco sauce if you want it spicy

A pinch of cumin or paprika for a smokey taste

1/2 avocado for avocado hummus


To make: Blend together in a food processor or blender. Mix all ingredients until smooth. Serve with carrot sticks, cucumber sticks, and celery sticks, crackers, etc. 




HUMMUS


Ingredientes:

225 gramos de garbanzo de lata (escurrido, pero conserva el liquido) o cocidos en agua, conserva el liquido 

1  diente de ajo,  muy picado

1 cuchardada tahin (puré de semillas de sesamo)

Zumo de 1/2 limon .

3-4 cucharadas del líguido de los garbanzos

Aceite de oliva virgin extra. Si el hummus sale granuloso, añade más liquido.  

3-4 piscas de sal marina y pimienta negra


Opciones: Elige uno para variar el sabor cada vez.  

8 gotas de Tabasco si lo quieres picante

Una pizca de comino o pimentón para un sabor humado.  

1/2 avocado


Preparación:

En una batidira, mezcla todo bien hasta conseguir una consistencia suave. Sirve con zanahoria, pepino, apio o galletas saladas.  





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