Ingredients:
400 gr of dried red beans, soaked in water overnight
1onion, finely chopped
1 garlic clove
1 tbl cornstarch
1 Spanish ham bone
4 cups water
1 cup white rice, cooked
1 bay leaf
3 tbl EVOO
To make:
Soak red beans in water overnight
Sauté onion and garlic in 2 tbl olive oil, about 8 minutes.
Add cornstarch, stir. Add water and stir.
Add red beans, ham bone and bay leaf.
If using a pressure cooker, close and when it starts to beep, lower heat and let cook for about 15 minutes (depends on where you live, water and beans used) so cooking time may vary. If not using a pressure cooker, let cook for at least an hour on low heat.
Cook rice (1 cup rice with 2 cups water). Bring water to a boil, lower and let simmmer until water is absorbed.
Serve beans with rice, sprinkle with chopped green onion or freshly cut parsley.
Judías pintas con arroz blanco
Ingredients:
400 gr judías pintas
1cebolla, muy picada
1 diente de ajo
1 cucharada de maizena
1 hueso de jamón
500 ml de agua, aprox
125 gr de arroz gordo, cocido
1 hoja de laurel
3 cucharadas de aceite de oliva virgen
To make:
Dejamos las judías en remojo la noche anterior
Sofriemos la cebolla con el ajo en 2 cucharadas de aceite de oliva, unos 8 minutos.
Añadimos la maizena y mezclamos. Añadimos el agua y mezclamos bien.
Agregamos las judías, el hueso de jamón y la hoja de laurel. Si utlizamos una olla exprés, tapamos la olla y dejamos que cocine durante unos 15 minutoes en cuanto empiece a pitar. Si no, hay que dejar las judías por lo menos 1 hora a fuego lento hasta que estén tiernas. El tiempo de cocción depende del agua y las judías.
Cocemos el arroz, un vaso de arroz con 2 vasos de agua. Hervimos y bajamos el fuego. Dejamos que se absorba todo el agua, unos 18 minutos.
Servimos las judías con arroz blanco. Decoramos con un poco de perejil picado o cebolleta picada.
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