Abu´s Chicken and Mushrooms


1 chicken breast, cut into thin cutlets, 5-6 cutlets  

2 cups of mushrooms, thinly sliced

4 garlic cloves , thinly sliced

1 -2 tbl EVO

grated cheese


 

Bechamel Sauce

1 ½ tb butter   

1 ½ tb flour

2 ¼ cups of whole milk  

nutmeg

salt and pepper


To make:

Chicken:

Salt and pepper chicken cutlets and cook them on a grill pan.  


Mushrooms: 

Heat the EVO on medium heat oil in a frying pan. Add sliced garlic and mushrooms and sauté until mushrooms are soft. Remember to stir occasionally. 


Bechamel:

If you have a Thermomix, follow the instructions for making bechamel. If not, in a saucepan, melt the butter. Add the flour and mix well and toast it for a few minutes. Slowly, add the milk while stirring constantly, for 10 to 15 minutes or until the bechemel becomes thick.  Add salt and pepper to taste, and ground nutmeg.   


In an oven-proof baking dish, layer the bottom of the dish with mushrooms. Place the chicken cutlets on top. Now cover the chicken with bechamel sauce. Sprinkly grated cheese on top and bake in the oven at 350º for about 20 minutes.


 Pollo con champiñones de Abu


1 pechuga de pollo en filetes (6 filetes de pollo aprox)

500 gramos de champiñones en láminas

4 dientes de ajo, cortado en láminas

1-2 cucharadas del aceite de oliva extra


Salsa Bechamel

medio litro de leche entera

40 gramos de mantequilla

40 gramos de harina

queso rallado

nuez moscada

sal y pimienta


Preparación:

Pollo: 

Salpimentar los filetes de pollo y cocinalos a la plancha. 


Champiñones

Calienta aceite de oliva en una sarten, echa los dientes de ajo y luego los champiñones en láminas. Deja que se cocinan bien los champiñones hasta que estén blanditas. Remuevelos a menudo. En una fuente, agrega los champiñones en una capa fina. Encima, pon los filetes de pollo. Se cubre todo con bechemel y se echa queso rallado encima,

Hornea a 170` durante 20 minutos. 


Bechamel:

Si tienes una thermomix, sigue las instrucciones de cómo hacer bechamel. Si no,colocamos la mantequilla en un cazo grande y la calentamos hasta fundir. Agregamos la harina, removemos para que se mezcle bien con la mantequilla y se tueste durante un par de minutos. Vertemos poco a poco la leche caliente, y sin dejar de remover, cocemos durante 20 minutos hasta que espese. Salpimentamos y añadimos la nuez moscada al gusto. 




 

Comentarios